Kirjoittaja
Omaeläinklinikka

Kissan totuttaminen valjaisiin

Artikkelin sisältö

Kissa nauttii ulkoilmasta ja ulkoilusta koiran tapaan. Kissan on kuitenkin vaarallista ulkoilla vapaana, joten se kannattaa totuttaa ulkoilemaan valjaissa. Ulkoillessa on tärkeää, että kissa saa päättää tahdin ja reitin. Tämän vuoksi kissan kanssa ulkoilu on hyvä hetki rauhoittua ja nauttia ulkoilmasta.

Valjaisiin totuttaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman aikaisin, kun kissa on vielä pentu. Myös aikuisen kissan voi totuttaa valjaisiin, mutta se saattaa vaatia enemmän aikaa ja säännöllisyyttä harjoittelussa pentuun verrattuna.

Näin totutat kissan valjaisiin:

  1. Anna kissan tutustua valjaisiin omaan tahtiin. Palkitse valjaiden tutkiminen herkulla erityisesti silloin, kun kissa tekee sen oma-aloitteisesti.

2. Pue kissalle valjaat, mutta jätä ne ensin löysälle. Leikitä kissaa tai anna sille herkkuja, jotta se yhdistää valjaat myönteisiin kokemuksiin. Mitä nopeammin kissa yhdistää valjaat myönteisiin asioihin, sitä nopeammin se lakkaa vastustamasta valjaiden pukemista ja päällä pitämistä.

3. Aloita antamalla kissan pitää valjaita päällä muutaman minuutin ajan ja pidennä aikaa vähitellen. Ensin valjaat kannattaa pukea kissalle mahdollisimman usein.

4. Kiinnitä valjaisiin kevyt hihna ja anna kissan tottua siihen. Kissa voi ensin antaa kulkea ympäriinsä vetäessään hihnaa perässään. Myöhemmin voit ottaa hihnasta kiinni ja kulkea kissan mukana. Kissan voi viedä ulos, kun se ei enää hämmenny hihnasta tai valjaista.

Samankaltaisia artikkeleita

Kissa sohvalla, taustalla jouluvaloja
Joulu kissan kanssa

Haluatko tehdä joulusta hieman erityisen myös kissallesi? Paras joululahja kissalle on, että se pääsee tekemään kissamaisia asioita ja viettämään tavallista enemmän aikaa yhdessä sille rakkaiden

Lue lisää »
Koira leikkii vedellä puutarhassa
Ehkäise koiran lämpöhalvaus

Koiran lämpöhalvaus on hengenvaarallinen tila, josta voi aiheutua vakavia vaurioita sisäelimiin. Siksi koira on erityisen tärkeää pitää viileänä kesällä. Lämpöhalvauksen oireita ovat voimakas läähätys, kuolaaminen,

Lue lisää »
Raidallinen kissa haistelee takapihalla kukkaa
Kissalle myrkylliset ulkokasvit

Monet puutarhoissa, pihoilla ja parvekkeilla yleiset kukat ja kasvit ovat lemmikeille myrkyllisiä. Innokkaan viherpeukalon kannattaakin kiinnittää huomiota kasvien valintaan, jos perheessä on kissa. Uteliaat kissat

Lue lisää »

Varaa aika

Kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Soita meille, jos et löydä etsimääsi käyntisyytä tai jos käynnille on useita syitä. Näin saamme varattua lemmikillesi sopivan ajan.