Jos kissataloudessa asuvalla henkilöllä on korontartunta ja saman talouden kissalla on hengitystieoireita tai ruuansulatuskanavan oireita (esim. oksentelua ja ripulia) olethan yhteydessä klinikalle ennen ajan varaamista.
Kirjoittaja
Omaeläinklinikka

Kissan totuttaminen valjaisiin

Artikkelin sisältö

Kissa nauttii ulkoilmasta ja ulkoilusta koiran tapaan. Kissan on kuitenkin vaarallista ulkoilla vapaana, joten se kannattaa totuttaa ulkoilemaan valjaissa. Ulkoillessa on tärkeää, että kissa saa päättää tahdin ja reitin. Tämän vuoksi kissan kanssa ulkoilu on hyvä hetki rauhoittua ja nauttia ulkoilmasta.

Valjaisiin totuttaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman aikaisin, kun kissa on vielä pentu. Myös aikuisen kissan voi totuttaa valjaisiin, mutta se saattaa vaatia enemmän aikaa ja säännöllisyyttä harjoittelussa pentuun verrattuna.

Näin totutat kissan valjaisiin:

  1. Anna kissan tutustua valjaisiin omaan tahtiin. Palkitse valjaiden tutkiminen herkulla erityisesti silloin, kun kissa tekee sen oma-aloitteisesti.

2. Pue kissalle valjaat, mutta jätä ne ensin löysälle. Leikitä kissaa tai anna sille herkkuja, jotta se yhdistää valjaat myönteisiin kokemuksiin. Mitä nopeammin kissa yhdistää valjaat myönteisiin asioihin, sitä nopeammin se lakkaa vastustamasta valjaiden pukemista ja päällä pitämistä.

3. Aloita antamalla kissan pitää valjaita päällä muutaman minuutin ajan ja pidennä aikaa vähitellen. Ensin valjaat kannattaa pukea kissalle mahdollisimman usein.

4. Kiinnitä valjaisiin kevyt hihna ja anna kissan tottua siihen. Kissa voi ensin antaa kulkea ympäriinsä vetäessään hihnaa perässään. Myöhemmin voit ottaa hihnasta kiinni ja kulkea kissan mukana. Kissan voi viedä ulos, kun se ei enää hämmenny hihnasta tai valjaista.

Samankaltaisia artikkeleita

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.