Jatkokäynti eläinlääkärin etävastaanottona

Etävastaanotto tuo eläinlääkärin lähelle sinua ja lemmikkiäsi paikasta riippumatta

Eläinlääkärin etävastaanotolla saat helposti yhteyden lemmikkiäsi hoitaneeseen eläinlääkäriin puhelimen tai videon välityksellä paikasta riippumatta. Akuuteissa tapauksissa tulee aina olla yhteydessä suoraan lähimpään eläinlääkäriklinikkaan.

Miten etävastaanotto toimii?

Etävastaanotto varataan ensisijaisesti lemmikkiäsi aiemmin hoitaneelle eläinlääkärille etukäteen. Jos asiaa ei ole mahdollista hoitaa loppuun asti etävastaanotolla, asiantuntija ohjaa sinut perinteiselle vastaanottokäynnille.

Kysythän omalta eläinlääkäriasemaltasi, onko etävastaanotto mahdollinen, kun vastaanotolle tulemiselle on esteitä. Toistaiseksi etävastaanotot lemmikkiäsi aiemmin hoitaneelle eläinlääkärille varataan ja laskutetaan vastaanotolla edellisen käynnin yhteydessä.

Eläinlääkärisi soittaa sinulle tai saat puhelimeesi kutsulinkin videoistuntoon viestillä ennen vastaanoton alkua. Etävastaanotto voidaan hoitaa myös sähköpostitse erikseen sovittaessa.  Videoistuntoa varten tarvitset älypuhelimen, jossa on internetyhteys, kamera sekä mikrofoni. Voit ladata tästä etävastaanoton teknisen ohjeen (PDF).

Mitä etävastaanotolla voidaan tehdä?

Etävastaanotto soveltuu erityisen hyvin

  • tutkimus- ja jatkohoidon tarpeen arviointiin,
  • saatujen tutkimustulosten läpikäyntiin, sekä
  • jo aloitetun lääke- tai muun hoidon seurantaan silloin kun eläimellä on jo diagnoosi.


Myös lähetteitä jatkotutkimuksiin ja toimenpiteisiin voidaan tehdä etävastaanotolla.

Mihin etävastaanotto ei sovellu?

Etävastaanotto ei sovellu ensikäynniksi, kun on kysymys uudesta vaivasta tai jos et ole aiemmin asioinut lemmikkisi kanssa Omaeläinklinikalla. 

Etävastaanotto ei myöskään sovellu vakavan tilan hoitoon eikä tilanteisiin, jotka vaativat fyysistä tutkimista.

Etävastaanotolla ei kirjoiteta reseptejä kokonaan uusiin, diagnosoimattomiin vaivoihin. Kaikkia lääkkeitä ei voida määrätä puhelimitse, joten myös tiettyjen reseptien uusiminen vaatii käynnin vastaanotolla.

Maksut

Hinta määräytyy etävastaanottoajan pituuden ja eläinlääkärin erikoisosaamisen mukaan. Hinnat vaihtelevat 49 ja 119 € välillä. Mahdolliset lisätoimenpiteet, -tutkimukset ja näytteenotot laskutetaan erikseen.

Ajanvarauksen peruuttaminen

Ajanvaraus tulee peruuttaa tai siirtää suoraan kyseessä olevalle klinikalle viimeistään 24 h ennen varattua aikaa.

Myöhemmin tehdystä peruutuksesta, muutoksesta tai peruuttamattomasta ajasta veloitamme 49 €.

Lisätietoja: Yleiset ehdot (Peruutus ja viivästys)

Varaa aika

Kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Soita meille, jos et löydä etsimääsi käyntisyytä tai jos käynnille on useita syitä. Näin saamme varattua lemmikillesi sopivan ajan.