Pehmytkudoskirurgia

Pehmytkudoskirurgia viittaa niihin kirurgisiin toimenpiteisiin, jotka eivät ole ortopedisia tai neurologisia. Pehmytkudoskirurgian alaan kuuluu vatsa- ja rintaontelokirurgia, kuten mahalaukun, suoliston, virtsateiden ja kohdun sekä keuhkojen ja sydämen leikkaukset sekä ihon- ja ihonalaiskudosten leikkaukset.

Noudatamme korkeatasoista anestesia- ja leikkaussalikäytäntöä myös päivittäiskirurgiassa, kuten sterilisaatioissa, kastraatioissa ja hyvin rajoittuneiden ihokasvainten poistossa. Leikkaussalimme ovat hyvin varusteltuja, ja niissä käytettävät valvontalaitteet, prosessit ja anestesialaitteistot ovat nykyaikaisia. Kaikilla klinikoillamme on kirurgisia toimenpiteitä varten leikkausosasto, jossa on erilliset valmistelutilat, leikkaussali/leikkaussaleja ja heräämö.

Kaikissa isommissa toimenpiteissä käytämme aina inhalaatioanestesiaa, joka on turvallinen anestesian muoto. Koira tai kissa rauhoitetaan ensin esilääkityksellä ja unta syvennetään suonensisäisesti annettavilla lääkkeillä. Tämän jälkeen potilaalle laitetaan hengitysputki, jonka kautta unta voidaan säädellä hengitysilman mukana annettavilla anestesiakaasuilla. Anestesian aikana eläinlääkäri seuraa elintoimintoja ja lemmikkiä valvotaan jatkuvasti. Toimenpiteissä eläinlääkärin apuna klinikoillamme on aina ammattitaitoinen klinikkaeläinhoitaja valvomassa nukutusta ja potilaan yleistä vointia.

Operaation jälkeen lemmikki herätetään tapauskohtaisesti vastalääkkeellä tai lemmikin annetaan heräillä itse omaa tahtia. Myös heräämisen jälkeen potilas on ammattitaitoisen henkilökuntamme seurannassa ja hellässä hoidossa.

Vaativa pehmytkudoskirurgia

Leikkauksiin tarkoitetut salit on suunniteltu korkealaatuisen aseptiikan vaatimuksin, tämä vähentää tulehdusriskiä ja siten säästytään turhilta antibioottikuureilta. Toimenpiteissä eläinlääkärin apuna klinikoillamme on aina ammattitaitoinen klinikkaeläinhoitaja valvomassa nukutusta ja potilaan yleistä vointia. Erityistoimenpiteisiin tulevat potilaat viettävät yleensä leikkauksen jälkeen jonkin aikaa päiväsairaalassa ja pääsevät sieltä kotiin heti kun lemmikin kunto mahdollistaa turvallisen kotiuttamisen.

Vaativaa pehmytkudoskirurgiaa tekevät aiheeseen perehtyneet eläinlääkärit, joilla on vuosien kokemus kirurgiasta. Eläinlääketiede kehittyy koko ajan, joten eläinlääkärimme kouluttautuvat jatkuvasti. Jatkuvan kouluttautumisen ansiosta pystymme tekemään toimenpiteet aina uusimpaan tietoon pohjautuen.

Vaativan pehmytkudoskirurgian alaan kuuluvia toimenpiteitä ovat mm:

Radikaali mastektomia eli koko nisärivin poisto

Nisäkasvaimen hoitomuodon valinta riippuu kasvaimen luonteesta ja kehitysasteesta. Mikäli nisäkasvaimet ovat levinneet laajalle, hoitomuotona tällöin voi tulla kyseeseen koko nisärivin poisto. Koko nisärivin poistolla minimoidaan uusiutumisriski ja parannetaan hoitoennustetta. Leikkauksessa poistetaan kasvaimen lisäksi kasvaintyypin määrittämä marginaali kasvaimen ympäriltä joka suunnasta. Poistettu alue lähetetään patologille tutkittavaksi, että voidaan varmistua, että kasvain on poistettu kokonaisuudessaan.

Näytä lisää

Varaa aika

Kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Soita meille, jos et löydä etsimääsi käyntisyytä tai jos käynnille on useita syitä. Näin saamme varattua lemmikillesi sopivan ajan.