Koirahieronta

Hieronta rentouttaa kireitä lihaksia ja parantaa verenkiertoa samoin kuin ihmisilläkin. Hieronnalla on positiivisia vaikutuksia, sillä verenkierron vilkastumisen myötä imunesteiden ja ravinteiden kulkeutuminen kudoksiin kohenee. Hieronta on hyväksi lihasten hyvinvoinnin ylläpitämiselle. Koirahieronnasta on hyötyä erityisesti urheilevien tai muuten paljon liikkuvien sekä nivelongelmaisten koirien hoidossa.

Koirahieronta toimii loistavasti ennaltaehkäisevänä hoitona, vaikka potilaassa ei olisi näkyvää vikaa. Hieronta ja lihasvenyttely auttavat lihaksen elastisten ominaisuuksien ylläpidossa, jolloin lihas kykenee toimimaan täydellä teholla – tämä taas puolestaan alentaa vammojen syntymisen riskiä rasituksessa.

Koulutettu koirahieroja tuntee koiran anatomian ja fysiologian. Sairaan lemmikin hoidosta päättää aina eläinlääkäri. Koirahierontaa voidaan antaa mm. seuraavissa tapauksissa:

Koirahieronta, ennaltaehkäisy ja palauttava hoito

Koirahieronta on hyvä tapa ehkäistä urheilevan koiran vammoja, se on tärkeä osa lihashuoltoa ja lihaksen toimintakyvyn ylläpitoa. Kun lihas on hyvässä kunnossa ja elastinen se työskentelee hoitamatonta lihasta paremmin. Tämä sama pätee myös palautumiseen. Hieronnalla voidaan saada apua myös iäkkään koiran kolotuksiin ja siten parantaa seniorin elämänlaatua. Ennaltaehkäisevään tai palauttavaan hoitoon ei tarvitse eläinlääkärin lähetettä.

Koirahieronta, leikkauksen jälkeinen tukihoito

Leikkauksen jälkeinen tukihoito suunnitellaan aina eläinlääkärin kanssa yhteistyössä tapauskohtaisesti. Koirahieronta voi nopeuttaa raajan toiminnan ja lihaksiston palautumista normaaliksi.

Koirahieronta, lihas- ja jännevammojen tukihoito

Lihas- ja jännevammoja hoidetaan koirahieronnalla ainoastaan akuutin vaiheen jälkeen ja hoito suunnitellaan aina eläinlääkärin kanssa yhteistyössä tapauskohtaisesti.

Koirahieronta, krooniset tuki- ja liikuntaelinsairaudet

Useat tuki- ja liikuntaelinpotilaat ovat saaneet apua koirahieronnasta. On huomattava, ettei hieronta pysty parantamaan esim. luustollisia ongelmia. Se voi kuitenkin lievittää kipuoireita ja helpottaa jäykkyyttä, jonka esim. toispuoleisuus tai asentovirheet aiheuttavat. Tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoito suunnitellaan aina eläinlääkärin kanssa yhteistyössä.

Koirahieronta, arpikudosten hoito

Arpeutumista tapahtuu kudosvaurion seurauksena. Osa arvista paranee itsekseen, ilman erityistä käsittelyä. Joskus arpikudos voi muodostaa ylimääräisiä kiinnikkeitä kudosten välille ja tästä voi seurata liikerajoitteita. Tällaisen ongelman hoito voi onnistua hieronnalla. Hoito suunnitellaan aina tapauskohtaisesti eläinlääkärin kanssa yhteistyössä.

Varaa aika

Kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Soita meille, jos et löydä etsimääsi käyntisyytä tai jos käynnille on useita syitä. Näin saamme varattua lemmikillesi sopivan ajan.