Jos kissataloudessa asuvalla henkilöllä on korontartunta ja saman talouden kissalla on hengitystieoireita tai ruuansulatuskanavan oireita (esim. oksentelua ja ripulia) olethan yhteydessä klinikalle ennen ajan varaamista.

Palleatyrän korjaus

Pallea on hengitykselle tärkeä lihas ja lisäksi rakenne, joka erottaa rintaontelon ja vatsaontelon omiksi lokeroikseen. Pallea voi repeytyä onnettomuuden tai äärimmäisen ponnistuksen myötä, jolloin syntyneestä aukosta (tyräportti) pääsee työntymään vatsaontelon elimiä rintaonteloon. Väärään paikkaan tunkeutuneita rakenteita kutsutaan tyräksi. Repeytymästä rintaontelon puolelle tunkeutuvat elimet aiheuttavat tyypillisimmin vakavia hengitysvaikeuksia. Lisäksi ahtaalle joutuneisiin elimiin voi tulla verenkiertohäiriöitä. Palleatyrä diagnosoidaan usein ultraääni- ja röntgentutkimuksin. Hoitona on kirurginen korjaus, jossa elimet asetetaan takaisin paikoilleen ja tyräportti suljetaan. Palleatyrä voi olla myös synnynnäinen.

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.