Jos kissataloudessa asuvalla henkilöllä on korontartunta ja saman talouden kissalla on hengitystieoireita tai ruuansulatuskanavan oireita (esim. oksentelua ja ripulia) olethan yhteydessä klinikalle ennen ajan varaamista.

Maitorauhaskasvaimen poisto

Maitorauhaskasvaimia esiintyy tavallisimmin leikkaamattomilla yli 5-vuotialla narttukoirilla. Tätä nuoremmilla koirilla nisäkasvaimet ovat huomattavasti harvinaisempia ja useimmiten myös hyvänlaatuisia. Iäkkäämmillä koirilla sen sijaan esiintyy usein myös pahanlaatuisia maitorauhaskasvaimia. Maitorauhaskasvainten riskiä voi vähentää steriloimalla narttukoiran nuorena, mieluiten ennen ensimmäistä kiimaa.

Koiran maitorauhaskasvain leikataan kirurgisesti siten, että lohkot joihin kasvain on levinnyt, poistetaan. Tarvittaessa poistetaan myös viereiset imusolmukkeet. Koira toipuu maitorauhaskasvaimen poistoleikkauksesta yleensä nopeasti. Mikäli joudutaan poistamaan kaikki maitorauhaslohkot toiselta puolelta, on leikkaushaava huomattavan pitkä.

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.