Ihokasvainten poisto

Ihokasvaimet poistetaan kirurgisesti yleisanestesiassa. Ihanteellisessa tapauksessa kasvaimen laadusta on jo jonkinlainen arvio, joko tyypilliseen ulkonäköön tai näytetulokseen pohjautuen. Tietoa tarvitaan poistomarginaalien suunnitteluun. Marginaaliksi kutsutaan leikkauksessa uudismuodostuman ympärille jätettävän, terveen kudoksen kehää, joka poistetaan kasvaimen mukana. Hyvänlaatuiset kasvaimet voidaan yleensä poistaa muutaman millin marginaalein, pahanlaatuisten poistomarginaali on selvästi suurempi, jopa 3 cm joka suuntaan.

Ideaalitapauksessa poistettu kasvain lähetetään aina patologille. Sen lisäksi, että päästään lopulliseen diagnoosiin, patologi arvioi myös poiston onnistumisen: jos muuttunut kudos yltää marginaaleihin asti, sitä on todennäköisesti jäänyt myös potilaaseen. Jos marginaalien reunat ovat puhtaat, on kasvain saatu pois kokonaisuudessaan. Nämä tiedot voivat myös helpottaa omistajan ja eläinlääkärin kommunikaatiota tilanteissa, joissa kasvain uusii samaan kohtaan.

Varaa aika

Kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Soita meille, jos et löydä etsimääsi käyntisyytä tai jos käynnille on useita syitä. Näin saamme varattua lemmikillesi sopivan ajan.