Jos kissataloudessa asuvalla henkilöllä on korontartunta ja saman talouden kissalla on hengitystieoireita tai ruuansulatuskanavan oireita (esim. oksentelua ja ripulia) olethan yhteydessä klinikalle ennen ajan varaamista.

Virtsakivien poisto

Virtsakiteiden- ja kivien muodostumiseen vaikuttavat hyvin monet tekijät, kuten ravinto, eläimen sukupuoli, geneettinen taipumus, virtsateiden terveys sekä virtsan pH ja väkevyys. Olosuhteet ratkaisevat sen muodostuuko kiteitä tai kiviä ja jos muodostuu, niin millaisia. Tietyntyyppiset virtsakivet on liuotettavissa ruokavaliolla, mutta esim. kalsiumoksalaattikiviä ei voida ruokavaliolla liuottaa pois, joten jos niitä on päässyt jo muodostumaan, ne on poistettava leikkauksella tai muulla toimenpiteellä

Kirurgisesti poistetut kivet lähetetään laboratorioon tutkittaviksi ja analysoitaviksi. Kivilaadun varmistamisen jälkeen voidaan arvioida kiven syntyyn johtaneita mekanismeja, mahdollisten jatkotutkimusten tarvetta sekä pyrkiä ennaltaehkäisemään uusien kivien synty.

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.