Kuvassa koiralle tehdään kuonosidettä.
Kirjoittaja
Omaeläinklinikka

Kuonositeen tekeminen koiralle

Artikkelin sisältö

Loukkaantunut koira on lähes aina shokissa, jolloin se voi purra myös tuttujakin ihmisiä. Käsittele siis koiraa varoen. Ensiaputilanteita varten on hyvä tietää, kuinka tehdä koiralle kuonoside.

Kuonoside estää koiraa puremasta ensiavun aikana. Siteen tekemistä kannattaa harjoitella jo ennen hätätilanteeseen joutumista. Näin siteen tekeminen onnistuu oikeassa hätätilanteessa nopeasti ja vaivatta.

Älä koskaan laita kuonosidettä koiralle, jolla on hengitysvaikeuksia.

Ohje kuonositeen tekemiseen. Tuttukin koira voi purra loukkaantuneena, joten sille kannattaa tehdä kuonoside ennen ensiavun antamista.

Näin teet kuonositeen koiralle

  1. Tee silmukka esimerkiksi pitkästä huivista, narusta tai hihnasta.
  2. Pujota silmukka koiran kuonoon niin, että solmukohta jää kuonon päälle. Kiristä silmukka niin, ettei koira pääse aukaisemaan suutaan.
  3. Kierrä narun molemmat päät ristiin kuonon alapuolelle.
  4. Nosta narun päät ylös korvien taakse ja solmi ne niskan taakse.
  5. Tarkista, että side on napakka, mutta ei liian tiukka. Estä koiraa irrottamasta sidettä tassuillaan.

Samankaltaisia artikkeleita

Ihminen laittaa koiran tassuun sidettä
Haavojen ensiapu koiralla ja kissalla

Koiranomistajan perustaitoihin kuuluu haavojen ensiapu. Samat ohjeet pätevät sekä koirien että kissojen haavojen hoitoon. Oikeanlainen ensiapu ehkäisee pinnallisten haavojen tulehtumista ja estää syvempiä haavoja vuotamasta

Lue lisää »
Eläinlääkäri näyttää, kuinka koiralle annetaan ensiapua
Koiran ja kissan hätäensiapu

Hätäensiapu voi pelastaa koiran tai kissan hengen. Lue tästä artikkelista, millaista hätäensiapua erilaisissa tilanteissa tulee antaa. Ensiapu onnettomuuspaikalla Onnettomuuspaikalla on tärkeää käyttäytyä rauhallisesti. Auta loukkaantuneita

Lue lisää »
Koiralle vaaralliset sienet
Sienimyrkytys koiralla

Myrkylliset sienet aiheuttavat myrkytysoireita sekä ihmisille että koirille. Vaikka koira on hyvää seuraa sienimetsässä, sitä ei kannata jättää valvomatta. Utelias koira voi mennä maistelemaan myrkyllisiä

Lue lisää »

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.