Jos kissataloudessa asuvalla henkilöllä on korontartunta ja saman talouden kissalla on hengitystieoireita tai ruuansulatuskanavan oireita (esim. oksentelua ja ripulia) olethan yhteydessä klinikalle ennen ajan varaamista.
Kuvassa koiralle tehdään kuonosidettä.
Kirjoittaja
Omaeläinklinikka

Kuonositeen tekeminen koiralle

Artikkelin sisältö

Loukkaantunut koira on lähes aina shokissa, jolloin se voi purra myös tuttujakin ihmisiä. Käsittele siis koiraa varoen. Ensiaputilanteita varten on hyvä tietää, kuinka tehdä koiralle kuonoside.

Kuonoside estää koiraa puremasta ensiavun aikana. Siteen tekemistä kannattaa harjoitella jo ennen hätätilanteeseen joutumista. Näin siteen tekeminen onnistuu oikeassa hätätilanteessa nopeasti ja vaivatta.

Älä koskaan laita kuonosidettä koiralle, jolla on hengitysvaikeuksia.

Ohje kuonositeen tekemiseen. Tuttukin koira voi purra loukkaantuneena, joten sille kannattaa tehdä kuonoside ennen ensiavun antamista.

Näin teet kuonositeen koiralle

  1. Tee silmukka esimerkiksi pitkästä huivista, narusta tai hihnasta.
  2. Pujota silmukka koiran kuonoon niin, että solmukohta jää kuonon päälle. Kiristä silmukka niin, ettei koira pääse aukaisemaan suutaan.
  3. Kierrä narun molemmat päät ristiin kuonon alapuolelle.
  4. Nosta narun päät ylös korvien taakse ja solmi ne niskan taakse.
  5. Tarkista, että side on napakka, mutta ei liian tiukka. Estä koiraa irrottamasta sidettä tassuillaan.

Samankaltaisia artikkeleita

Koira makaa lattialla silmät kiinni ja pitää päätään etutassujen välissä
Koiran dementia – Tunnista oireet

Onko koirasi käytös muuttunut vanhuuden myötä? Seniorikoira odottaa oven avautumista saranan puolella, jää toistuvasti tuijottamaan seinään tai vaeltaa ympäriinsä ilman päämäärää. Se saattaa myös jäädä

Lue lisää »

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.