Noudatahan ensisijaisesti lähettävältä eläinlääkäriltä tai ajanvarauksesta saamiasi ohjeita tuodessasi lemmikin laboratoriotutkimuksiin tai käynnille, jolla otetaan laboratorionäytteitä.

Jos lemmikillä on jokin perussairaus (esim. diabetes) tai jatkuva lääkitys, tarkat ohjeet paastosta ja lääkitysten antamisesta tutkimus/näytteenottopäivänä annetaan puhelimitse.

Mikäli sinulla ei ole tarkempaa ohjeistusta, noudatathan alla olevia ohjeita:

Verinäytteenotto:

Ennen näytteenottoa lemmikin tulee olla syömättä seuraavasti:

Vettä saa olla tarjolla vapaasti.

Virtsanäyte:

Kissan/koiran tulisi olla virtsaamatta 4 tuntia ennen tutkimusta. Luotettavaa virtsan bakteeriviljelyä varten virtsanäyte pyritään aina ottamaan vastaanotolla suoraan virtsarakosta ultraääniohjauksessa. Mikäli lemmikki ei pysty olemaan virtsaamatta, pyydämme ottamaan korkeintaan 4 tuntia vanhan virtsanäytteen mukaan vastaanotolle. Näyte otetaan mahdollisimman puhtaaseen astiaan ennen klinikalle tuloa ja näyte tulee säilyttää jääkaapissa.

HUOM! Mikäli lemmikin vointi vaatii välitöntä hoitoa, lemmikki tulee tuoda vastaanotolle ilman paastoa. Kaneja ja jyrsijöitä ei pidetä syömättä ennen näytteenottoa/vastaanottokäyntiä.

Varaa aika

Kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Soita meille, jos et löydä etsimääsi käyntisyytä tai jos käynnille on useita syitä. Näin saamme varattua lemmikillesi sopivan ajan.