Pehmytosakudoskuvaukset

Rinta- ja vatsaontelon tt-tutkimuksella saadaan kattavasti tietoa elimistön tilanteesta. Näissä tutkimuksissa eläimen tulee olla inhalaatioanestesiassa, jotta hengityksen aiheuttama liike saadaan pois kuvauksen ajaksi.

Usein myös haastavat kasvaimet kuvannetaan, jotta saadaan mahdollisimman tarkka tieto kasvaimen koosta, sijainnista ja mahdollisesta leviämisestä. Näin hoito onnistuu paremmin ja ennuste paranee.

Krooniset korvavaivat vaativat usein tt-tutkimuksen, jotta päästään näkemään korvan sisärakenteet. Myös kuonon alueen tt-tutkimus on yleistä, sillä sieraimia ja kallon onteloita on tavallisella rtg-tutkimuksella liki mahdoton kuvantaa riittävän tarkasti.

Pehmytkudostutkimuksissa tehdään yleensä aina myös varjoainetutkimus. Varjoaine annostellaan eläimeen laskimonsisäisesti. Varjoainetutkimuksen jälkeen eläimen tulee olla nesteytyksessä noin 2 h ajan vastaanotolla, jotta varmistetaan varjoaineen erittyminen ulos elimistöstä.

Varaa aika

Kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Soita meille, jos et löydä etsimääsi käyntisyytä tai jos käynnille on useita syitä. Näin saamme varattua lemmikillesi sopivan ajan.