Jos kissataloudessa asuvalla henkilöllä on korontartunta ja saman talouden kissalla on hengitystieoireita tai ruuansulatuskanavan oireita (esim. oksentelua ja ripulia) olethan yhteydessä klinikalle ennen ajan varaamista.

Koepalanotto ei-pinnallisista kasvaimista

Jos tutkittava muutos on pintaa syvemmällä, näytteenotto vaatii enemmän työtä. Esimerkiksi elimistä voi ottaa näytteitä ultraääniohjatusti: etsitään haluttu kohta, tähdätään ja otetaan näyte. Tämä vaatii taitoa ja tarkkuutta näytteenottajalta sekä hyvää välineistöä. Eläin tulee yleensä rauhoittaa syvempiä näytteenottoja varten, jotta se pysyy paikoillaan tarvittavan ajan.

Ohutneulanäytettä enemmän tietoa antaa paksuneulanäyte, jolla saa pelkkien solujen sijaan kudoksesta palan. Kudosta voidaan ottaa näytteeksi myös avoleikkauksella tai tähystäen, jolloin toimenpide tehdään yleisanestesiassa. Tällöin näytteet saadaan tarkasti halutuista kohdista, mutta toimenpide vaatii enemmän. Tähystyksellä näytteenotto käy erityisen kätevästi putkimaisista elimistä, kuten mahasuolikanavasta tai hengitysteistä.

Koepalat laitetaan edelleen patologin käsiteltäväksi ja arvioitaviksi.

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.