Ulostetutkimus madotuksen varalta

Pennuille suositellaan aina loishäätöä 1 – 2 viikkoa ennen rokotusta. Aikuisten koirien ja kissojen loishäädön olisi suositeltavaa perustua tutkittuihin ulostenäytteisiin, mutta mikäli ulostenäytteitä ei ole tutkittu, myös aikuiset lemmikit tulisi loishäätää ennen rokotusta. Kun loishäädön tarve varmistetaan ulostetutkimuksella, voidaan välttää turhaa lääkitsemistä, ja estää mahdollisen lääkeresistenssin kehittymistä. Ulostetutkimuksessa saadaan myös selville mistä loisesta on kysymys ja lemmikki voidaan lääkitä juuri kyseiseen loiseen tehoavalla lääkityksellä.

Kerää ulostenäyte esimerkiksi kakkapussiin. Ulostetta ei tarvitse kerätä pussiin paljon, vaan peukalon kokoinen määrä riittää. Kerää näyte tuoreesta ulosteesta välttäen maahan osuneiden osien keräämistä näytteeseen. Ulostenäyte on säilytettävä jääkaappilämpötilassa.

Varaa aika

Kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Soita meille, jos et löydä etsimääsi käyntisyytä tai jos käynnille on useita syitä. Näin saamme varattua lemmikillesi sopivan ajan.