Jos kissataloudessa asuvalla henkilöllä on korontartunta ja saman talouden kissalla on hengitystieoireita tai ruuansulatuskanavan oireita (esim. oksentelua ja ripulia) olethan yhteydessä klinikalle ennen ajan varaamista.

Uroksen hedelmällisyysongelmat

Tyypillisiä syitä uroskoiran hedelmällisyysongelmille ovat heikko libido, kokemattomuus, tuki- ja liikuntaelinten kiputilat ja sperman laadun ongelmat. Sperman laadussa on suuria eroja eri rotujen ja yksilöiden välillä. Jos narttuja jää useampi tyhjäksi, kannattaa tarkistaa uroksen sperman laatu.

Koiran spermasta tutkitaan siittiömäärä, liikkuvuus ja tarvittaessa tehdään morfologinen tutkimus, jossa selvitetään siittiövikojen tyyppi ja määrä. Spermatutkimusta varten mukaan tarvitaan kiimainen narttu, jotta ejakulaatio onnistuu ja näytteestä saadaan luotettava eli aika kannattaa varta saatavilla olevan nartun aikataulun mukaan.

Tiedot uroskoiran aiemmista astutuksista, mahdollisista sairauksista ja lääkityksistä olisi hyvä ottaa mukaan selvitettäessä ongelman syytä.

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.