Jos kissataloudessa asuvalla henkilöllä on korontartunta ja saman talouden kissalla on hengitystieoireita tai ruuansulatuskanavan oireita (esim. oksentelua ja ripulia) olethan yhteydessä klinikalle ennen ajan varaamista.

Nartun hedelmällisyysongelmat

Tyypillisiä syitä nartun tyhjäksi jäämiselle ovat väärä astutusajankohta, astutuksen epäonnistuminen, uroksen heikko sperman laatu, ovulaatiohäiriöt, hormonaaliset häiriöt, tulehdukset ja alkioiden varhaiskuolemat.

Hedelmällisyysongelmien syitä selvitetään mm. vaginan irtosolunäytteen ja tähystämisen,  hormonimääritysten, bakteeriviljelyn sekä ultraäänitutkimuksen avulla. Paras ajankohta ongelmien selvittämiselle on kiiman aikana, sillä tällöin mm. kohdun muutokset ovat parhaiten nähtävissä.

Ultraäänitutkimukseen tultaessa koiralle suositellaan 12 tunnin paastoa, vettä saa olla normaalisti tarjolla. Koira käytetään myös hyvin tarpeillaan, jotta suoliston sisältö ei häiritse tutkimusta. Nartun tiedot aiemmista astutuksista, mahdollisista sairauksista ja lääkityksistä olisi hyvä ottaa mukaan selvitettäessä ongelman syytä.

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.