Kissan TR-hampaiden poisto (forl)

Kissan hammassyöpymät ovat hyvin yleinen, mutta huonosti tunnettu vaiva. Diagnoosiin päästään parhaiten kliinisen hammastarkastuksen ja röntgenkuvaamisen yhdistelmällä. Syöpymät voivat olla eri asteisia ja syöpymä voi sijaita joko kruunussa tai juuren alueella. Kruunun alueen syöpymät liittyvät usein suun ongelmiin, juurten syöpymistä tunnetaan huonommin.

Kun syöpymästä kärsivän kissan hampaassa on ytimeen ulottuva vaurio, on hammas kipeä ja se poistetaan. Toisinaan poistettavan hampaan juuret ovat niin syöpyneet, että ne voidaan jättää paikoilleen ja kruunu vain katkaistaan pois (kruunuamputaatio). Syöpymistä kärsivän kissan suun tilannetta kannattaa seurata vuosittain sekä huolellisella kliinisellä tutkimuksella että röntgenkuvin. Syöpymään jätettyjä juuria tulee myös seurata: ne häviävät yleensä täysin muutamassa vuodessa.

Varaa aika

Kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Soita meille, jos et löydä etsimääsi käyntisyytä tai jos käynnille on useita syitä. Näin saamme varattua lemmikillesi sopivan ajan.