Fretti nukkuu riippumatossa
Kirjoittaja
Omaeläinklinikka

Fretti nauttii riippukeinusta – Tutkimus selvitti frettien hyvinvointia

Artikkelin sisältö

Tietyt lelut ja sopiva ympäristö vähentävät frettien keskinäistä kilpailua ja kannustavat leikkimään muiden lajitoverien kanssa.

Fretti voi parhaiten sellaisissa kodeissa, joissa se pääsee käyttämään hajuaistiaan sekä liikkumaan häkissään tai sille varatulla kodin alueella mahdollisimman vapaasti ja monessa tasossa.

Tämä selviää isobritannialaisen Royal Vetenary Collegen tutkimuksesta, jossa selvitettiin elinympäristön tekijöiden vaikutusta lemmikkifrettien hyvinvointiin.

Erilaiset riippumatot, pehmeät sängyt, tunnelit ja laatikot tekevät kodista fretille mieluisan elinympäristön ja ovat tavallisimpia keinoja, joilla fretinomistajat luovat lemmikilleen sopivan ympäristön.

Lisäksi ihmisten kanssa leikkiminen on hyvä tapa tarjota fretille virikkeitä. Pimeät kolot ja onkalot muistuttavat frettiä sen luontaisesta elinympäristöstä ja sopivat siksi erinomaisesti nukkumapaikoiksi.

Kokeile uusia virikkeitä

Tutkijat kuitenkin kannustavat fretinomistajia kokeilemaan myös erilaisia virikkeitä, joista fretti voisi pitää. Uusien virikkeiden tarjoamisessa voi käyttää mielikuvitusta ja kokeilla rohkeasti eri asioita.

Aktivoi frettiä seuraavilla virikkeillä:

  • Paperipussilla leikkiminen
  • Vesileikit
  • Kaivamismahdollisuudet
  • Herkkujen etsiminen hajujäljen perusteella
  • Uusien paikkojen ja ympäristöjen tutkiminen valvottuna

Tutkijat muistuttavat fretinomistajia varmistamaan, että lelut ovat fretille turvallisia. Kapeat tunnelit, kumilelut sekä kankaat, joihin fretin kynnet voi jäädä kiinni, aiheuttavat vaaratilanteita. Tällaisia leluja tulisi siis aina välttää.

Samankaltaisia artikkeleita

Varaa aika

Kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Soita meille, jos et löydä etsimääsi käyntisyytä tai jos käynnille on useita syitä. Näin saamme varattua lemmikillesi sopivan ajan.