Varaa aika punkkikäynnille!

Punkit levittävät sairauksia, Suomessa lähinnä borrelioosia ja anaplasmoosia ja puutiaisaivokuumetta. Punkit väijyvät esimerkiksi heinänkorrella etummaiset jalkaparit ilmassa tarttuakseen riittävän lähelle tulevan eläimen turkkiin kiinni. Päästyään eläimen karvoihin punkit hakeutuvat iholle, kiinnittyvät ihoon ja aloittavat verenimemisen.

Mikäli tartuntariskin haluaa minimoida, tulisi lemmikit suojata punkeilta siihen tarkoitetuilla valmisteilla sekä tehdä lemmikeille punkkiaikana säännöllisiä punkkitarkastuksia. Markkinoilla on useita erityyppisiä lääkevalmisteita, joista suurin osa tappaa punkin sen kiinnityttyä ihoon, kun taas jotkin valmisteet karkottavat punkit jo ennen kiinnittymistään.

Parhaan punkkisuojan saamiseksi tulee kiinnittää huomiota lääkityksen aloitusajankohtaan, oikeanlaiseen annosteluun ja annostelutiheyteen. Varaa suoraan klinikalta puhelimitse aika punkkilääkityksen suunnittelukäynnille.

Lue lisää: Punkit ja niiden välittämät sairaudet – Omaeläinklinikka (omaelainklinikka.fi)

Varaa aika

Huomaathan, että kaikki aikamme eivät ole varattavissa nettiajanvarauksessa. Jos et löydä tarvitsemaasi palvelua, ole hyvä ja ota yhteyttä klinikkaan.